Reisverhaal «Meeting friends in Wenen»

Veertig dagen treinen door Europa | Oostenrijk | 0 Reacties 22 Juli 2022 - Laatste Aanpassing 18 Augustus 2022

20/7

Op deze reis kruis ik voor de tweede keer mijn collega en zijn gezin. We gaan samen naar een Chinees restaurant dat zijn Chinese vrouw vakkundig uitkiest. Vandaag is extra heuglijk omdat ik al mijn souvenirs kan meegeven. Na de overdracht lijkt mijn rugzak vederlicht. Heel even denk ik, houden zo. Een paar uur later loop ik al terug in de drukke winkelstraten… Wenen is groot! Het wordt kiezen wat ik de komende drie dagen wil zien. Ook de gebouwen zijn gigantisch. Het is een uitdaging om ze goed op foto te krijgen. Morgen beter. Eerst genieten van mijn balzaalhotelkamer.

21/7

“Vanavond zin in een heuriger?” Karin en Frank zijn ook in Wenen. “Euh?” Google lost mijn probleem op. “Graag!” Zo staan we na een taxirit tussen de Weense wijngaarden. In een Heuriger proef je de jongste oogst van de wijnboer. De wijn komt in glazen kruiken en met spuitwater. Waar wij terechtkomen zijn de wijn en het eten niet het hoogtepunt. Wel de gezelligheid en het uitzicht op de glooiende wijnheuvels. Bij de buren drinken we nog een Grüner Veltliner, in een ligzetel op de heuvel. Een stevige wind steekt op. Of zijn wij al een beetje in de wind?

22/7

Wenen fascineert en frustreert mij tegelijkertijd. Ik word na elk schilderij van Klimt of Schiele een beetje blijer. Maar van de zovele musea kan ik er maar een paar bezichtigen. En ja, dat frustreert mij. De geschiedenis druipt hier van elk gebouw waardoor ik met mijn mond open loop. Tegelijkertijd voel ik mij een dummy. Misschien voel ik niets voor Sissi omdat ik niet veel over haar weet. En dat hou ik zo. Intussen loop ik als een gek foto’s te maken van de huizen tussen de highlights. Zelfs in de winkelstraten zijn de gevels een blik naar boven waard. 

23/7

Na drie dagen de stad plat lopen, heb ik nog altijd veel meer niet dan wel gezien. Heb ik het verkeerd aangepakt? Ik heb zo veel mogelijk stad willen verkennen en heb gebouwen alleen langs de buitenkant bekeken. De toegangsprijzen zijn best stevig. Voor wat aircokoelte heb ik kunstmusea uitgekozen. Zo heb ik de historie niet altijd meegekregen van alles wat ik zie. Laten we het op een goede eerste indruk houden. Mijn reden om terug te komen, zijn dan ook de musea. Ik ga nieuwe exhibities zeker in de gaten houden. De tentoonstelling van Ai Weiwei was mooi meegenomen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking