Reisverhaal «Nala Designs... een coup de foudre»

Maleisië, Singapore en Borneo 2017 | Maleisië | 0 Reacties 01 Augustus 2017 - Laatste Aanpassing 21 Februari 2018

De laatste dag kan niet snel genoeg gaan. Maar het wordt een lange dag. Mijn vlucht is pas om tien uur 's avonds. Mijn plan is om tot het uur van uitchecken op mijn frisse kamer te blijven en daarna zo min mogelijk te zweten. Alhoewel het zweet mij uitbreekt. Op mijn bed liggen kleren, toebehoren en souvenirs wijdverspreid uitgestald. Zal alles in mijn rugzak geraken? Ik zet de airco een graadje koeler.

Ik til mijn rugzak op. Alles zit erin en het gewicht valt mee. Ik ben er al erger aan toe geweest. Mijn breekbare souvenirs stop ik in mijn dagrugzak en die past als een puzzel in de boodschappentassen. Dat wordt mijn handbagage. Opgelucht plof ik neer op mijn opgeruimde bed. De kamer is leeg. Monotoon. Ik wou het tegenhouden, maar het lukt niet. Voor mijn oogleden dansen kleurrijke prints en patronen. Ik gris mijn smartphone van het nachtkastje en begin te googelen.

Het gebeurde gisteren in de shoppingmall onder de Petronas Twin Towers. Ik werd aangetrokken door notitieboekjes met veelkleurige dessins. In dezelfde prints hadden ze koffiemokken, kussenslopen en zelfs rokken en kleedjes. Het tolde in mijn hoofd. Had ik al niet genoeg gekocht? Ik noteerde het merk en droop af.

De kleuren van Nala Designs wemelen op mijn schermpje. De shoppingmall is maar een paar metrohaltes van mijn bed verwijderd. Van de ene airco in de andere. Maar er is meer. Er is ook een hoofdwinkel. Google Maps toont mij de weg. Dezelfde metrolijn, maar de andere richting uit. Dan een paar honderd meter wandelen. Het is elf uur en ik veer recht.

Ik kijk links, rechts en monster de andere kant van de straat. Google Maps bevestigt dat ik op het juiste adres sta. Op de plaats van de winkel is een cafeetje. Iets hip en modern. En dan valt mijn oog op de kussens die op de banken liggen. Ze zijn van Nala Designs. De nieuwe winkel, Nala's Kampung House, ligt iets verderop in de straat. De deur van het traditionele woonhuis staat open. Er staan een aantal paar schoenen beneden aan de trap. Ik ben niet alleen.

Elke kamer van het huis ademt Nala Designs uit. Er zijn twee Japanse dames druk bezig met kiezen. Ik ga rustig op verkenning. Ik blader door de notitieboekjes, draai en keer de koffiemokken, wandel langs rekken met schoudertassen. Alle prints springen in het oog, en ik word op meer dan eentje verliefd. Jammer dat ik die gestoffeerde krukjes niet kan kopen. Dan maar naar de kussenslopen. Intussen zijn de Japanse vrouwen met pak en zak vertrokken. Tijd om de aandacht van de verkoopster op te eisen.

"Oh, dan spreek je Nederlands?" Lisette groeide als kind van Nederlandse ouders op in Singapore. Ze studeerde ook een tijdje aan de modeacademie van Antwerpen. Ze gelooft dat elk patroon en design een ziel heeft en ik ga compleet mee in haar verhaal. Alleen al kijken naar de kleuren en patronen geeft mij energie. Natuurlijk blijft het niet bij kijken. Ik duik de paskamer in. In de winkel is geen airco. Terwijl ik mij in de kleedjes wurm, loopt het zweet in geultjes van mijn rug. Ik draai en keer mij voor de spiegel. Dit doet deugd na een maand reiskleren. De prints en de snits zijn gekozen. Alleen is in deze winkel het ene kleedje niet meer in mijn maat.

Nog geen tien minuutjes, had Lisette gezegd. Ik ben een flinke stapper, maar ik doe er toch een goeie twintig minuten over. In de shoppingmall Bangsar Village II is er ook een winkel. Er volgt opnieuw een passessie bij al even hartelijke verkoopsters aan al even warme temperaturen. Als de kleedjes gekocht zijn, bedenk ik dat ik eigenlijk kwam voor de kussenslopen. Er rijst wederom een praktisch probleem. Er is maar één sloop in deze winkel. De computer vertelt dat er nog eentje in stock is.

Op automatische piloot keer ik terug. Lisette is in lunchpauze, maar er wordt naarstig gebeld. Er springt iemand op een brommertje om de kussensloop in de stock op te halen. Tijdens het wachten blijf ik ver van alle andere spullen. Met een grote winkeltas keer ik een paar uur later terug naar de metro. Een brede glimlach die slinkt als ik aan mijn rugzak en handbagage denk. Het zweet op mijn lijf gaat nog meer stomen.

Praktische informatie

Van Georgetown naar Kuala Lumpur:

- shuttle bus vanaf hotel naar busterminal Sungai Nibong (Penang) naar KL Sentral (Kuala Lumpur), 41RM, €8,5, ongeveer 6 uur rijden (met plasstop en lunchpauze)

- LRT vanaf KL Sentral naar Masjid Jamek, 0,80RM, 15 eurocent

Van Kuala Lumpur naar de luchthaven:

- LRT vanaf Masjid Jamek naar KL Sentral, 0,80RM, 15 eurocent

- Met KLIA Express Train van KL Sentral naar de luchthaven, RM55, €11

Nala Designs:

- Nala's Kampung House, 18 Jalan Abdullah, Bangsar, Kuala Lumpur (metro Putra Line, richting Kelana Jaya, halte Bangsar)

- NALA MUSE, Bangsar Village II, pop-up (metro Putra Line, richting Kelana Jaya, halte Bangsar)

- ISETAN KLCC, Suria Kuala Lumpur City Centre (metro Putra Line, richting Gombak, halte KLCC)

http://naladesigns.com, https://www.facebook.com/naladesigns/

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking