Reisverhaal «Instagramposts Japan 2019: dag 28-30»

Japan 2019: rond Tokyo en Hokkaido | Japan | 0 Reacties 03 Augustus 2019 - Laatste Aanpassing 08 Augustus 2019

Back in Tokyo

1/8: Het eerste wat ik koop, is een zweetdepdoekje. Ja, veel Japanners lopen er met deze hitte mee rond. Ik wou mooi weer, wel ik heb het gekregen onder de vorm van 36 graden die aanvoelt als 47. Als ze bij ons in het nieuws veel tijd besteden aan het uitzonderlijke weer, dan doen ze dit hier ook over de normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het land is natuurlijk wel wat uitgestrekter. De tip is om binnen in de airco te vertoeven. Wel, ik volg het advies nauwgezet op. Ik blijf uren in shoppingmalls rondhangen. Omdat het moet! 

***

2/8: Ze nemen mij mee naar een steegje tussen winkels van Prada en Louis Vuitton. Ik leerde Shu en Ryo kennen in Taiwan. Ryo vroeg toen als grapje of ik een werkloze leerkracht was. Ik moet er nog altijd om lachen. We gaan eten in een traditioneel eethuisje. Shu at er als klein meisje met haar mama. Ze bestelt een hele reeks gerechtjes, waaronder yakitori. De special dish in Torigin is kamameshi. Letterlijk vertaald als 'ketelrijst'. Ik ken het gerecht niet. De lekkere smaak komt van de licht aangebakken rijst. Het is niet alleen lekker, maar ook veel. En bovenal gezellig!

***

3/8: Dertig foto's en verhaaltjes later is het tijd om in te pakken. Alles een laatste keer vandaag. Mijn laatste rijstontbijt met zalm en koude tofu. Nog een keertje genieten van een perfecte kom matchathee En van een bento met nigiri, sashimi en een stukje gemarineerde paling. Ik ga naar traditie ook langs bij Warakuya. Als ik binnenga, staart de man van de winkel mij aan. Dit kan niet. Hij herkent mij. Ik weet niet of ik daar trots moet op zijn. Dat ze mij kennen in een keramiekwinkeltje in Tokyo. Tijd voor mijn laatste aankopen. En dat is maar goed ook. 

***

Extra back home: Na dertig nachten ‘no view’ in dorms, hotels met geblindeerde ramen of vensters die uitkijken op een muur geniet ik terug van ‘mijn view’. Ik kan er nog steeds verwonderd naar kijken. Zoals de eerste jaren dat ik hier woonde en er bijna elke dag wel een fotootje van maakte.

***

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking