Reisverhaal «Instagramposts Japan 2019: dag 20-27»

Japan 2019: rond Tokyo en Hokkaido | Japan | 0 Reacties 28 Juli 2019 - Laatste Aanpassing 26 Mei 2020

28/7: Ik tel af. Neen, ik wil nog niet naar huis. Nog drie nachten dorm en dan ga ik terug op hotel. Ik check vandaag in in mijn laatste hok. Ik heb het gehad met de slaapzalen die nooit verlucht worden, waar je niet weet of het dag of nacht is en waar je in de gemeenschappelijke badkamer op een tapijt van zwart haar staat. Mijn laatste hokje ziet er wel niet slecht uit. Het is geen stapelbed. Geen gewoel boven mij. En ik lig als enige aan het raam. Er is wel straatlawaai, maar ik heb tenminste licht en zeelucht.

***

29/7: De red-crowned cranes of Japanse kraanvogels zijn van de grootste, maar ook zeldzaamste in hun soort. Dat ik ze zo gemakkelijk kan spotten, komt omdat ze in dit park semi-wild leven. Ze hebben open kooien, maar worden wel dagelijks gevoederd. Alhoewel ik een sterk vermoeden heb dat ze gekortwiekt zijn. Anderzijds zijn er wel lege "kooien". Ik leer dat hun rode kruintje geen veren zijn, maar naakt vel is. Zoals de kam van een kip. De dieren zijn rank en statig. Als echte fotomodellen draaien ze gewillig hun kopje naar voor, links en rechts. Jammer dat ze niet kunnen lachen.

***

30/7: Ik tuf mee met de sightseeing trein die het Kushiro Shitsugen NP doorkruist. De moerasvelden zijn niet per auto bereikbaar. Als we langs de meanderende rivier rijden, vertraagt de stoomtrein. Mijn zitje aan het raam is ideaal om foto's te maken. Een bambi kijkt verschrikt op. Vandaag vieren ze het dertigjarige bestaan van deze treinrit. Er zijn mascottes, vlaggetjes en cadeautjes. Ik stap uit voor een view over de wetlands, bij het Hosooka viewpoint. Een prachtige dag met een mooi vergezicht. Een klein addertje... ik moet wel twee uur wachten op de trein terug. Maar ach, happy birthday Norokko train!

***

31/7: Ik verlekker me aan katte-don. Letterlijk vertaald als 'rijstkommetje naar eigen wens'. Rauwe seafood dresseer je bovenop sushirijst. Je kan zelf kiezen wat en hoeveel. In de verschillende stalletjes van de Washomarkt kan je langsgaan. Voor een plakje variëren de prijzen van 1 tot 10 euro. Het is het seizoen van de zee-egel, maar dat vind ik te sponzig. Ik kies lokale zalm, sint-jacobsvruchten en inktvis. Voor walvis pas ik. Hokkaido is het seafoodparadijs. Zo vers heb ik sashimi nog nooit gegeten. Ik drink er de beste misosoep ooit bij en sabbel zo lang mogelijk op de krabbenpoten die erin zwemmen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking