Reisverhaal «De bergen in: Rovereto en Trento»

Veertig dagen treinen door Europa | Italië | 0 Reacties 04 Augustus 2022 - Laatste Aanpassing 18 Augustus 2022

3/8

Een omweg maken voor één museum is een riskante onderneming. Over het stadje zelf rept mijn reisgids verder niet. Ik wou vorig jaar al naar het Museo di Arte Moderna e Contemporanea (MART), maar kon het niet meer inplannen. 

Van Trieste rijdt de trein langs de kustlijn via Venezia naar Verona. Daar stap ik over naar Rovereto. Hoe verder, hoe meer bergen er verschijnen. Op papier check ik: kan ik er met de trein geraken en hoe lang duurt de rit, maar heb vaak geen enkel idee waar ik ga terechtkomen… Intussen weet ik het wel: in een aangenaam bergstadje! 

4/8

Trento is een kwartiertje met de trein. Ik ontdekte toevallig dat er een tentoonstelling van Banksy is. In het stadje zijn de eerste gesprekken die ik opvang allemaal in het Nederlands. Ik doe de bezienswaardigheden waar je niet moet voor klimmen en daar is zelfs het kasteel bij. Bij elke oogopslag zijn er bergen. Rond het Piazza Duomo spot ik kleurrijke frescoschilderingen. Het is gezellig rondwandelen, maar ik keer graag terug naar Rovereto. Waar ze minder Engels spreken, maar waar ze met plezier alles met handen en voeten uitleggen. Hoewel ik nog altijd niet weet wat ik gisteren gegeten heb.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking