Reisverhaal «Wie reist, eet rijst»

België | 4 Reacties 19 Oktober 2022 - Laatste Aanpassing 19 Oktober 2022

Het is al een tijdje stil op Onder andere wolken, ik weet het, maar niet in mijn hoofd. Verlangen en hunkeren naar, zonder af te tellen is niet altijd gemakkelijk. Mijn reisapp herinnert er mij dagelijks aan. Nog 67 dagen voor vertrek. Ik ben druk bezig met mijn planning voor een nieuwe, grote reis. Er kruipt veel tijd in. Ik kan precies niet meer zo goed knopen doorhakken. De reisonzekerheid blijft groot. Naar Thailand kan je al sinds de zomer zonder coronarestricties, toch spookt een ‘je weet nooit’-gevoel door mijn hoofd. Japan en Zuid-Korea zijn nu pas open en daar staat de winter voor de deur. Ik zal de mondmaskers met tegenzin op mijn inpaklijstje zetten. Taiwan heb ik uiteindelijk van mijn planning geschrapt. Er is nog altijd eenself initiated prevention periodvan zeven dagen. Ik vrees dat ik er mij niet zou aan kunnen of willen houden. Met de dreiging van China om Taiwan in te lijven, hoop ik dat ik daarmee mijn laatste kans om terug te keren naar het zalige Taiwan niet verkeken heb. Ook Noord-Korea kan het niet laten om uit te dagen met raketten over zijn zuiderbuur en het Japanse vasteland.

Tot mijn spijt zijn mijn verhalen over mijn zomertreinreis bij100-word storiesgebleven en heb ik de verhalen niet uitgewerkt, en ook de foto’s nog niet geselecteerd. Toen ik gisteren door die duizenden foto’s scrolde, was ik verwonderd over wat ik allemaal gezien heb. Heel even was ik terug in Praag, verkende ik er alle wijken, flaneerde ik langs de rivier in Ljubljana en zwom ik in het meer van Luzern. En het aantal musea dat ik bezocht heb, zijn niet op mijn twee handen te tellen. Op welke manier ik mijn reisblog zal bijhouden tijdens mijn lange reis heb ik ook nog geen idee. Waarschijnlijk kunnen jullie mij volgen via Polarsteps en op mijn sociale media. Deze keer met de welluidende naam “Wie reist, eet rijst”.

Mijn nieuw internationaal paspoort ligt vertrekkensklaar te wachten, de meeste vluchten zijn geboekt, de planning in Thailand zit min of meer in elkaar, de hotelzoektocht is volop bezig, voor Japan en Zuid-Korea moet ik de puzzel nog leggen… wel ja, ik heb nog 67 dagen... 66... 65...

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Anneleen Daar is eerder tijd en geld voor nodig :-) Geplaatst op 16 November 2022
[email protected] Daar is moed voor nodig. Geplaatst op 21 Oktober 2022
Anneleen idd, nonkel Antoine, de werkdagen vliegen voorbij! Geplaatst op 19 Oktober 2022
Antoine Fonck 67 dagen is nog lang, maar in een oogwenk voorbij ... Geplaatst op 19 Oktober 2022

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking